Mere coapte

• scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza• pune-le in slow cooker Crock

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Mere coapte

Ingrediente

  • mere - 4 buc
  • batoane de scortisoara - 4 buc
  • scortisoara pudra - 2 lingurite
  • unt - 100 g
  • stafide - 100 g
  • pastaie de vanilie - 1 buc
  • cognac sau cherry - 100 ml
  • zahar brun - 4 linguri
  • cardamon boabe - 34 buc
  • ienibahar boabe - 34 buc
  • apa - 50 ml
  • inghetata de caramel sau vanilie - 4 scoops
  • topping de vanilie - 4 linguri

Mod de preparare

• scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza
• pune-le in slow cooker Crock Pot 6 L Saute Digital si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar
• infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide
• adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata de putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte)
• aplicati apoi cate un cub de unt deasupra
• stropeste-le cu cognac sau cherry
• desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas
• seteaza slow cooker Crock Pot 6 L Saute Digital pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si modul de gatire High
• verifica-le si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori