Mini tarte cu crema de vanilie

mini tartele cu crema de vanilie sunt un desert delicios si sanatos atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu crema de vanilie

Ingrediente

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri amidon
  • zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul si faina, dupa care se amesteca pana la omogenizare (ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei); se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.

Se ung formele cu ulei sau unt.

Se intinde o foaie de cca 3 mm grosime si se taie cercuri cat formele de tarta, dupa care se aseza aluatul in forme apasand unsor pe margine. Se inteapa cu furculita la baza, se dau la cuptor cca 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care se lasa sa se raceasca foarte bine.

Pentru crema:

Se pune laptele la fiert si se lasa sa dea in clocot. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste. Se adauga amidonul si se amesteca bine. Cand laptele da sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Se ia oala de pe foc, se adauga coaja de lamaie si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Se umplu tartele cu crema si se orneaza cu fructe.


Se umplu tartele cu crema si se orneaza cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Crema catalana
1
Creme

Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...

Crema catalana
Islere
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Tzaziki
3
Sosuri reci

Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...

Tzaziki
Sos espagnole
4
Sosuri albe

Sos espagnole

Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...

Sos espagnole
Jeleu de fructe
5
Budinci

Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...

Jeleu de fructe
Parteneri
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Bucataras.RO

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni