Mucenicii fierti cu nuca este o mancare de post foarte cunoscuta si delicioasa. Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul.
Mucenicii fierti cu nuca este o mancare de post foarte cunoscuta si delicioasa. Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou de aproximativ 7cm si subtire. Din ruloul obtinut, formam un cerc, apoi il incolacim in forma de 8.
Toti mucenicii obtinuti ii punem la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi. A doua zi, dupa ce s-au uscat putem sa-i preparam. Intr-o cratita punem 2 litri apa, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, un praf de sare si aducem la fierbere.
Cand incepe apa sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie .In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii unii de altii.
Cand sunt suficienti de fierti, adaugam mierea, coaja rasa de la o lamaie, esentele de rom si nuca si amestecam. Daca va place scortisoara, puteti sa adaugati si scortisoara, la mine sotul e doritor. Mucenicii gatiti astfel, se pot servi atat calzi cat si reci.
Mucenicii fierti cu nuca se servesc pe farfurie, individaual, cu lingura.
Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiPrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visineUn ghiveci din legume si orez foarte delicios
Ghiveci din legume si orezO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cirese
Comentarii
Adaugă comentariu