Mucenici muntenesti fierti cu portocala

Mucenicii muntenesti fierti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servita ca si desert. Se face un aluat din faina, ulei, apa calduta si sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mucenici muntenesti fierti cu portocala

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 75 ml ulei
  • 250 ml apa
  • pt fiert:
  • 2 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • o fiola esenta de rom
  • pentru servit:
  • 200 g nuca macinata
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Mucenicii muntenesti fierti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face un aluat din faina, ulei, apa calduta si sare. Apoi se intinde intr-o foaie nu mai groasa de un cm din care, cu aparatul special se decupeaza cifra opt. Rasfirate pe masa, cifrele se lasa sa se usuce timp de o ora.
Mucenicii se pot gasi si in comert.
Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert cu cele doua tipuri de zahar, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cand clocoteste si zaharul s-a topit, se pun cifrele, cu grija se lasa la fiert, amestecand cu grija.


Mucenicii muntenesti fierti cu portocala se servesc alaturi de nuca macinata si scortisoara, pe care le adaugi dupa gust

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc