Negresa cu gem de post

Negresa cu gem de post este o reteta delicioasa de negresa pe care o puteti pregati cu succes in perioada postului. Este o prajitura delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu gem de post

Ingrediente

  • o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • un borcan de gem sau dulceata(eu am folosit un borcan de270 gr
  • de dulceata de caise )
  • acelasi borcan ca masura pentru apa (un borcan si jumatate)
  • 6 linguri de zahar
  • aproape o jumatate borcan de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • un varf sare
  • 1 esenta rom
  • 14 de linguri faina (compozitia sa iasa ca la chec
  • daca mai este nevoie
  • mai adaugati putina faina )
  • In compozitie am pus nuca
  • dar puteti adauga alune
  • stafide
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un vas se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, sarea, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, care se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat totul adaugam faina, esenta de rom si amestecam bine.

Adaugam si nucile .

Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Prajitura se da la copt pentru 20 minute la 180 grade. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta, negresa se lasa sa se raceasca.


Negresa cu gem de post se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta. Recomand acestei retete de negresa caisele facute dulceata din camara Bunatati din Natura. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
3
Aperitive cu legume

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
4
Torturi

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Un nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi,...

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Trebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa...

Supa de rosii
Parteneri
Tort cu doua creme si fructe
Bucataras.RO

Tort cu doua creme si fructe

Pot sa zic ca e un tort facut cu ce am gasit prin frigider si camara, insa chiar si asa, a iesit un tort delicios! 

Tort cu doua creme si fructe
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia