Negresa de post

Negresa de post este o reteta de prajitura cu cacao delicioasa, ce poate fi consumata cu succes in perioadele de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa de post

Ingrediente

  • • 2 linguri nuca de cocos
  • • 1 buc. lamaie
  • • 3 linguri margarina
  • • 1 cana apa
  • • 1 cana zahar
  • • 2 cani faina
  • • 1/2 cana ulei
  • • 6 linguri cacao
  • • 400 gr gem de prune
  • • 20 gr zahar vanilat
  • • 10 gr de sare

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu apa, se fierbe la foc mic pana se face sirop, se lasa la racit, se adauga faina si uleiul.Se amesteca bine cu telul , se pune cacao, amoniacul stins cu zeama de la lamaia stoarsa, gemul si zaharul vanilat.Se amesteca bine ,se unge tava cu ulei , se pune hartia de copt, se pune aluatul in tava si se baga la cuptor la foc potrivit, pentru 25-30 minute.

Pentru glazura,intr-o cratita se pun cate 3 linguri de margarina, zahar , apa si cacao se amesteca si se pune la foc mic si se fierb.
Cand prajitura este gata se scoate de la cuptor, se unge cu glazura si se presara nuca de cocos.

Se taie cuburi si se aseaza pe farfurie.
Pofta buna !


Negresele de post se servesc reci !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos