Chiar daca este inca perioada de post, asta nu inseamna ca nu putem sa ne delectam si cu dulciuri. Negresa de post cu dulceata de portocale este o prajitura care se face usor si este la fel de delicioasa ca cea de dulce.
Prepararea blatului:
Se amesteca faina cu zaharul, cacao, praful de copt, un praf de sare, apoi adaugam apa minerala si uleiul, omogenizand bine cu un tel. La sfarsit incorporam dulceata, amestecand bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor.
Prepararea glazurii:
Amestecam componentele pentru glazura si le punem la foc mic si fierbem pana cand ajunge la consistenta dorita si lasam sa se raceasca. Scoatem negresa din cuptor si turnam glazura peste ea, apoi lasam sa se raceasca si o portionam dupa dorinta.
Mi-ar placea mixerul vertical Philips deoarece imi va fi un ajutor de nadejde in bucatarie, in prepararea diferitelor dulciuri si mancaruri.
Sursa de inspiratie: http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/negresa-simpla-si-rapida/42/2/26002/
Aceasta negresa de post cu dulceata de portocale se serveste simpla sau alaturi de fructe.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii