Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata
Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.
Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii