Orezul lipicios cu mango este un desert traditional in Thailanda. Nu este deloc greu de preparat, iar copiii il vor adora.
Orezul lipicios face parte din cultura thailandeza, si nu este fiert ci gatit la aburi pana cand devine lipicios, de aici si numele. Orezul lipicios trebuie pus cu o zi inainte la inmuiat in apa rece (cat sa-l acopere), si lasat asa peste noapte.
A doua zi, cand doriti sa-l pregatiti, orezul lasat la inmuiat se pune pe o baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute, pana devine transparent. Pentru siguranta gustati cateva bobite sa vedeti cat de tari sunt.
Odata ce aveti pregatit orezul lipicios, puneti laptele de cocos impreuna cu zaharul intr-o tigaie, la foc mediu pana cand incepe sa faca cocoloase. Nu trebuie lasat sa fiarba. Luati tigaia de pe foc si turnati 3 patrimi deasupra orezului, lasati 5 minute pana cand este absorbit.
Formati mici gramajoare de orez lipicios, puneti deasupra felii de mango proaspat si turnati cu o lingura din restul de lapte ramas.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii