Orez lipicios cu mango - desert thailandez

Orezul lipicios cu mango este un desert traditional in Thailanda. Nu este deloc greu de preparat, iar copiii il vor adora.

Complexitate
redusa
Orez lipicios cu mango - desert thailandez

Ingrediente

  • 1 mango decojit si taiat felii subtiri
  • o cana cu lapte de cocos
  • o cana cu orez
  • 2lg zahar

Mod de preparare

Orezul lipicios face parte din cultura thailandeza, si nu este fiert ci gatit la aburi pana cand devine lipicios, de aici si numele. Orezul lipicios trebuie pus cu o zi inainte la inmuiat in apa rece (cat sa-l acopere), si lasat asa peste noapte.

A doua zi, cand doriti sa-l pregatiti, orezul lasat la inmuiat se pune pe o baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute, pana devine transparent. Pentru siguranta gustati cateva bobite sa vedeti cat de tari sunt.

Odata ce aveti pregatit orezul lipicios, puneti laptele de cocos impreuna cu zaharul intr-o tigaie, la foc mediu pana cand incepe sa faca cocoloase. Nu trebuie lasat sa fiarba. Luati tigaia de pe foc si turnati 3 patrimi deasupra orezului, lasati 5 minute pana cand este absorbit.


Formati mici gramajoare de orez lipicios, puneti deasupra felii de mango proaspat si turnati cu o lingura din restul de lapte ramas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori