Bomboane de martzipan

Se rade martzipanul. Folosind mixerul amestecam martzipanul, untul, zaharul pudra, laptele condensat si nuca de cocos. Se acopera mixtura si se lasa l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Bomboane de martzipan

Ingrediente

  • 210 gr martzipan
  • 230gr unt la temperatura camerei
  • 120 ml lapte condensat
  • 450 gr zahar pudra
  • 270 gr fulgi de nuca de cocos
  • 360 gr ciocolata alba
  • 2 linguri unt pentru glazura
  • 1 lingura amaretto-optional)

Mod de preparare

Se rade martzipanul.

Folosind mixerul amestecam martzipanul, untul, zaharul pudra, laptele condensat si nuca de cocos.

Se acopera mixtura si se lasa la frigider cel putin doua ore.

Se scoate si se fac bile de 2 cm diametru. Se pun pe o tava cu hartie pergament si se dau la congelator pentru aproximativ o ora.

Intrun vas, pe bain-Marie sa pun ciocolata alba si untul, se amesteca usor, se adauga culoarea preferata cate o picatura odata si se amesteca pana la omogenizare.

Cu o scobitoare se iau bomboanele si se dau prin ciocolata.

Cu o furculita se scot usor bomboanele din scobitoare.

Se lasa pe o farfurie in congelator pana cand se servesc si se aranjeaza frumos.


Reteta Bomboane de martzipan a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori