Oua cu surprize

Frecati ouale cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si faina in care ati amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie smantanoasa. Aveti nevoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt sau bicarbonat

Mod de preparare

Frecati ouale cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si faina in care ati amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie smantanoasa.

Aveti nevoie de coji de oua pe care sa le adunati din timp

Nu spargeti ouale, faceti cate o gaura la cele doua capete si scoateti continutul lor sufland in una din gauri. Adunati din timp aceste coji si uscati-le.

Cand vreti sa preparati ouale surprize, lipiti mai intai cu scotch una dintre gaurile de la capatul oului. Turnati in ou cateva picaturi de ulei, scuturati coaja pentru ca uleiul sa unga peretii interiori ai cojii.

Turnati cu o seringa in coaja amestecul obtinut. Cand coaja este plina, lipiti si a doua gaura cu scotch. Procedati la fel pentru toate cojile de oua.

Puneti-le intr-o tava si coaceti-le 20 - 30 de minute la foc potrivit.

Lasati-le apoi la racit si spargeti cu atentie coaja. inlaturati-o si oul obtinut poate fi decorat dupa dorinta sau doar legat cu funde colorate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc