Panna cotta cu fistic de post

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Panna cotta cu fistic de post

Ingrediente

  • 100ml lapte de soia
  • 200ml lapte de cocos
  • 3 linguri de zahar
  • 500g fistic crud
  • maruntit
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lg. pudra agar
  • Fructe de padure
  • sau alte fructe

Mod de preparare

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene. Singurul ingredient de care se poate sa nu fi auzit pana acum este pudra agar, care se gaseste de cumparat in magazinele cu produse vegetariene, sau online.

Turnati intr-o oala potrivita pentru aragaz cele doua feluri de lapte si vanilia. Puneti la foc potrivit, si aduceti pana la punctul de fierbere, mestecand incontinuu, ca pentru budinca. Adaugati pudra agar dizolvata in putina apa, si miezul de fistic maruntit, dupa care mai lasati pe foc inca un minut.
Turnati continutul astfel obtinut in doua pahare sau forme speciale de budinca sau panna cotta si lasati sa se raceasca pentru 30 minute, dupa care o ora in frigider.
Chiar inainte de servire panna cotta se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.
Eu sosul de fructe il fac singur, in orice anotimp. Acum de exemplu o punga de fructe congelate le-am pus la foc mic cu 3 linguri de zahar si am lasat sa se dezgehete si sa se formeze un sos, cam 10 minute dupa ce a inceput sa fiarba.


Chiar inainte de servire panna cotta cu fistic se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa