Panna cotta cu fistic de post

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Panna cotta cu fistic de post

Ingrediente

  • 100ml lapte de soia
  • 200ml lapte de cocos
  • 3 linguri de zahar
  • 500g fistic crud
  • maruntit
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lg. pudra agar
  • Fructe de padure
  • sau alte fructe

Mod de preparare

Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita pentru persoanele vegetariene. Singurul ingredient de care se poate sa nu fi auzit pana acum este pudra agar, care se gaseste de cumparat in magazinele cu produse vegetariene, sau online.

Turnati intr-o oala potrivita pentru aragaz cele doua feluri de lapte si vanilia. Puneti la foc potrivit, si aduceti pana la punctul de fierbere, mestecand incontinuu, ca pentru budinca. Adaugati pudra agar dizolvata in putina apa, si miezul de fistic maruntit, dupa care mai lasati pe foc inca un minut.
Turnati continutul astfel obtinut in doua pahare sau forme speciale de budinca sau panna cotta si lasati sa se raceasca pentru 30 minute, dupa care o ora in frigider.
Chiar inainte de servire panna cotta se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.
Eu sosul de fructe il fac singur, in orice anotimp. Acum de exemplu o punga de fructe congelate le-am pus la foc mic cu 3 linguri de zahar si am lasat sa se dezgehete si sa se formeze un sos, cam 10 minute dupa ce a inceput sa fiarba.


Chiar inainte de servire panna cotta cu fistic se scoate din forme si se decoreaza cu fructe proaspete, sau sos de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
3
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
4
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia