Parfait - reteta de baza

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Parfait - reteta de baza

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 175 gr zahar tos
  • 90 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:

Ungeti cu ulei/grasime o tava de chec (de 2 litri) si apoi puneti folie alimentara (din aceea transparenta... pentru alimente...).

Albusurile le bateti cu un praf de sare, intr-un bol curat si uscat. Se bat pana iese o spuma alba si densa ca zapada. Le lucrati deasupra unui bol cu apa calda, nu clocotita, ca sa se prelucreze termin, putin albusurile crude.

Separat intr-o craticioara puneti pe foc apa cu zaharul si faceti un sirop. Cand incepe sa fiarba, zaharul e dizolvat, lasati la fiert la temperatura maxima ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageti de pe foc si lasati putin la racorit.

Apoi turnati siropul, in fir subtire peste spuma de albusuri si in acelasi timp continuati sa mixati pana se racesc. Toata operatiunea dureaza cam 30 minute...deci rabare... si aveti grija sa nu va iasa fum din mixer :)). Trebuie sa obtineti un amestec gros, vascos si lucios... cam ca la bezea.

Intr-un alt vas bateti frisca lichida pana se intareste si isi pastreaza forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporati cu grija in spuma de albusuri. Se pune in folie si se congeleaza pentru minim 6 ore. Aceasta este reteta de baza a parfait-ului de casa.... reteta pe care o veti folosi apoi in prepararea diverselor feluri de parfait...cu fructe, esente, migdale..alune...imaginatia va este libera....

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Bucataras.RO

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Salata cu sfecla rosie ce a devenit preferata noastra.

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola