Pasca cu branza de vaci si stafide

Pentru a prepara aceasta reteta de pasca cu branza de vaci si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaca, stafide, margarina, faina, zahar, galbenusuri, smantana, drojdie, sare, zahar vanilat, esenta de rom, ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza de vaci si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 sticlute de esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

La pregatirea aluatului, se inmoaie drojdia in apa calduta, se cerne faina, se freaca galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. se imparte aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se aseaza pe fundul formei de copt. Cea de-a doua parte din aluat se imparte in 3 bucati. Din aceste 3 bucati se realizeaza o impletitura, care se va aseza de-a lungul peretilor formei de copt.

Kilogramul de branza se amesteca cu unt pana devine o crema. Galbenusurile se bat cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Crema de branza se aseaza peste aluatul de pe fundul tavii de copt, avand grija sa nu se puna peste aluatul impletit de pe margine. Se unge deasupra cu un ou si se pune la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.

Se face un sirop din apa si zahar. Dupa ce scoti din cuptor pasca, se unge cu acest sirop si se acopera cu un prosop.


Pasca cu branza si stafide poate fi servita dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide