Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana
Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana de lapte. Se omogenizeaza bine si se mai adauga lapte, daca biscuitii nu sunt bine inmuiati. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un vas la bain-marie, adaugan-du-se si trei linguri de lapte. Se toarna ciocolata topita in amestecul de biscuiti, impreuna cu romul in care au fost tinute stafidele timp de o jumatate de ora. Se adauga stafidele, fructele din dulceata (de preferat cirese sau visine) intregi sau taiate in jumatati, si fulgii de migdale, rumeniti in cuptor. Din aceasta compozitie se pun intr-o tava cateva gramajoare, cu ajutorul unei linguri. Se infig in fiecare gramajoara, din loc in loc, bucatele de biscuit, ca niste tepi. Se topeste restul de ciocolata intr-un vas la bain-marie si se toarna peste fiecare gramajoara. Se da tava la rece pana se intareste glazura.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Lapte de pasare
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii