Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana
Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana de lapte. Se omogenizeaza bine si se mai adauga lapte, daca biscuitii nu sunt bine inmuiati. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un vas la bain-marie, adaugan-du-se si trei linguri de lapte. Se toarna ciocolata topita in amestecul de biscuiti, impreuna cu romul in care au fost tinute stafidele timp de o jumatate de ora. Se adauga stafidele, fructele din dulceata (de preferat cirese sau visine) intregi sau taiate in jumatati, si fulgii de migdale, rumeniti in cuptor. Din aceasta compozitie se pun intr-o tava cateva gramajoare, cu ajutorul unei linguri. Se infig in fiecare gramajoara, din loc in loc, bucatele de biscuit, ca niste tepi. Se topeste restul de ciocolata intr-un vas la bain-marie si se toarna peste fiecare gramajoara. Se da tava la rece pana se intareste glazura.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Lapte de pasare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii