Baghetele cu nuci sunt ideale pentru mese festive sau pentru mesele cu prietenii, pentru gustari sau musafirii (ne)poftiti.
Oul intreg si galbenusul se freaca cu zaharul pudra si romul, cu mixerul. Nucile sau alunele se pun dinainte in tava si se lasa la cuptor, la foc mijlociu, 10 minute, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le din cand in cand cu lingura, ca sa nu se rumeneasca , ci numai sa capete gust bun de prajit; se freaca apoi intre palme, ca sa se indeparteze cojile uscate si se toaca la robot. Nucile sau alunele macinate se amesteca cu ouale frecate si se framanta apoi cu mana, pana se obtine o pasta, timp de 1-2 minute. Compozitia se pune pe o foaie de silicon, presarata cu pesmet din biscuiti, cernut, sau cu nuca macinata si i se da forma de dreptunghi, presand cu palma, ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte. Se intinde cu sucitorul in foaie de 1/2 cm grosime, presarand si deasupra pesmet sau nuca, ca sa nu se lipeasca de sucitor. Foaia se taie toata odata in baghete de 2/4 cm, cu cutitul trecut prin faina. Pentru glazura, se bate albusul spuma, cu furculite, se adauga zaharul pudra, zeama de lamaie, si zaharul vanilat si se amesteca, apoi, circular 5-6 minute, pana cand se topeste bine zaharul si spuma capata consistenta unei smantani groase care curge putin. Se toarna in lungul si latul baghetelor si se niveleaza cu lama unui cutit inoxidabil. Se tapeteaza 2-3 tavi cu hartie de copt. Se introduce lama unui cutit de masa, trecuta prin faina, sub fiecare bagheta si se aseaza pe hartia alba; distanta dintre ele trebuie sa fie de 1 1/2 cm. Tava se introduce in cuptor, la foc mediu, cu usa cuptorului deschisa si se lasa cca 30 minute. Dupa 15 minute, se intoarce tava in cuptor; albusul va fi usor rumenit. Daca se inchide usa cuptorului, baghetele cresc mult si se deformeaza. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se usuce bine pe un platou.
Baghetele se pot pastra mult timp, in cutie de carton inchisa.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii