Pentru betisoarele cu nuca aveti nevoie de nuca macinata, zahar pudra, ou si 1 galbenus.
Aluatul pentru betisoarele cu nuca se framanta bine si se intinde o foaie subtire: se bat albusurile bine si se amesteca pe rand cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Pentru glazura se amesteca: 1 albus, 140 g zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Glazura trebuie batuta pana ce devine alba si se intareste. Se intinde peste foaia de aluat, se taie betisoare mici si lunguiete, se aseaza pe o tava unsa si se coc la foc moderat.
Betisoarele cu nuca se servesc glazurate.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii