Faina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si se framanta ca sa devina
Faina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si se framanta ca sa devina un aluat. Apoi, aluatul acoperit se pune ca. 1 ora la rece.
Pt. ornat, alunele se pun intr-o tigaie uscata la prajit. Aluatul se intinde pe o suprafata acoperita cu faina cam la o grosime de 3mm si se taie in forme rotunde (4 cm diam.)
Cercurile se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament si pe a doua sina de jos din cuptor se pun la copt la(175C sau la cuptorul cu gaz la treapta 3) ca. 15 min. Apoi se lasa biscuitii sa se raceasca.
Jeleul se incalzeste si se ung biscuitii cu el. Alunele se impart pe biscuiti. Zaharul se caramelizeaza , se pune apoi untul peste el si cu 6 linguri de apa se amesteca pana cand caramelul se topeste. Se picura cate o lingurita de caramel peste alune si se lasa sa se intareasca. Intre timp se mai infierbanta caramelul ca sa ramana in forma lichida.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii