Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Pentru deserturi aromate de toamna! Pentru o dimineata racoroasa de toamna un biscuit aromat aduce caldura in suflet!!!

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 50 g amidon alimentar,
  • 200 g Margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de anason pulbere
  • bezea; 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit, galbenusurile,zaharul pudra si praful de anason apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min. Se scoate si se intande o foaie de cca. 0,5 cm din care decupamcu forma sau cu gura unui pahar, discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.


2.Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharuil pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie. Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea apoi se da la copt cca 20 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua. Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20, cu usa cuptorului intredeschisa apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia