Biscuiti cu cacao si vanilie

Biscuitii cu cacao si vanilie sunt deliciosi si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de 300 g faina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu cacao si vanilie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 praf sare
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt
  • 4-5 linguri smantana
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru topping -Optional:
  • 50 g ciocolata topita sau zahar pudra

Mod de preparare

Biscuitii cu cacao si vanilie sunt deliciosi si usor de pregatit.
Adaugam untul tinut la temperatura camerei si amestecam. Turnam galbenusul frecat cu smantana si esenta de vanilie cate putin.

Vom framanta rapid, pana obtinem un aluat neted si omogen. Il infasuram in folie alimentara si il punem la frigider minim o ora.
Presaram faina pe blatul de lucru, si intindem aluatul rece astfel incat sa obtinem o foaie de 1 cm grosime. Vom decupa biscuitii cu formele speciale, sau cu un pahar. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ei.

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit, la 180°C pentru 15 minute. Cand sunt copti ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.


Biscuitii cu cacao si vanilie se pot presara zahar pudra, sau ii decoram cu ciocolata topita.
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc