1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta t
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Se injumatateste aluatul.
O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)
Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.
2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.
3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).
Pofta buna!
Reteta Biscuiti cu ciocolata si portocale a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuiti gasiti aici:
Biscuiti, Walnut caramel bar cookies,
Biscuiti Cangur,
Biscuiti bicolori
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii