Biscuiti cu forme

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in lap

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 1 cana lapte cald
  • 200 g untura alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete amoniac de sodiu
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece pana a doua zi. Se intind foi pe planseta pe care am presarat putina faina (foile trebuie sa fie mai grosute ca sa nu iasa biscuitii prea uscati) si se taie biscuitii cu ajutorul formelor (acum se gasesc in comert forme din plastic si diverse culori). Se coc la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pe fiecare biscuite se poate presara bombonele mici viu colorate (gen "Cip-Cip"), mac sau zahar tos si astfel devin mult mai apetisante. Tava in care se coc biscuitii nu este nevoie sa fie unsa.
Biscuitii se depoziteaza intr-o cutie de plastic sau carton, iar dupa ce au stat vreo doua zile se fac mai gustosi. Cine doreste sa faca mai putini biscuitii poate injumatati ingredientele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc