Biscuiti cu fulgi de ovaz

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost da

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g fulgi de ovaz
  • 125 g faina
  • 65 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte sau iaurt
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost dati, in prealabil, de trei ori prin masina de macinat nuci si au fost amestecati cu faina. Pentru a se lega bine, se adauga lapte sau iaurt. Se framanta un aluat din care se intinde pe o planseta o foaie subtire. Se taie biscuiti din diferite forme, se asaza pe o tava tapetata cu faina, se ung pe deasupra cu putin lapte sau ou batut si se coc la foc potrivit. Biscuitii din fulgi de ovaz se prepara cu 2 zile inainte de a fi consumati pentru a se fragezi.

Se servesc simpli, la ceai, cu compot, cu crema de vanilie sau spuma de fructe dulci.

Alte retete recomandate:

Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de capsuni

Prajitura de post, cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori