Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost da
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost dati, in prealabil, de trei ori prin masina de macinat nuci si au fost amestecati cu faina. Pentru a se lega bine, se adauga lapte sau iaurt. Se framanta un aluat din care se intinde pe o planseta o foaie subtire. Se taie biscuiti din diferite forme, se asaza pe o tava tapetata cu faina, se ung pe deasupra cu putin lapte sau ou batut si se coc la foc potrivit. Biscuitii din fulgi de ovaz se prepara cu 2 zile inainte de a fi consumati pentru a se fragezi.
Se servesc simpli, la ceai, cu compot, cu crema de vanilie sau spuma de fructe dulci.
Alte retete recomandate:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de capsuni
Prajitura de post, cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii