Biscuiti cu gem de caise este un desert delicios pe care il puteti pregati foarte usor. Aveti nevoie de gem de caise sau daca preferati se poate folosi orice alt fel de gem de fructe.
Biscuiti cu gem de caise este un desert delicios pe care il puteti pregati foarte usor. Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le amestecam. Taiem untul in bucati mici, il punem peste faina si amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Facem o gaura in centrul aluatului. In aceasta turnam oul batut cu laptele.
Amestecam bine. Daca aluatul este prea uscat adaugam putin lapte, iar daca este prea umed şi lipicios, putina faina. Facem bilute din aluat. Le punem in tava. In mijlocul bilutelor facem o gaura mica, dar nu pana la fund. Punem in fiecare gaura gem de caise.
Coacem biscuitii cu gem de caise timp de 10 minute la 200°C si inca 5 minute la 180°C. Cand ii scoatem din cuptor presaram zahar pudra. Pofta buna!
Biscuitii cu gem de caise se lasa sa se raceasca pe un grilaj apoi servim.
Sursa acestei retete este divainbucatarie.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii