Retete dietetice
Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput, se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o bila din aluat care se pune intr-o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune o hartie de copt pe masa de lucru, se infaineaza si se intinde cat mai subtire o parte din coca cu ajutorul unui sucitor. Cu o forma metalica rotunda, se decupeaza biscuitii, iar cu ajutorul unei stampile speciale, se formeaza un model pe ei, prin presare. Se indeparteaza surplusul de coca si se formeaza si alti biscuiti daca mai este necesar. Se trage hartia de copt incet intr-o tava, apoi aceasta se introduce la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos. Intre timp, se pregatesc si alti biscuiti din aluatul ramas pana cand se termina si se procedeaza in acelasi fel. Biscuitii se pastreaza intr-o cutie metalica.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii