Biscuiti cu portocale

• incingeti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie ar fi ideal• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de

Portii
50
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu portocale

Ingrediente

  • faina 800 g
  • zahar 200 g
  • unt topit 250 g
  • galbenusuri 4 buc
  • suc proaspat de portocale 250 ml
  • coaja rasa de la o portocala
  • scortisoara 1 lingurita
  • praf de copt 1 pliculet
  • un praf de sare

Mod de preparare

• incingeti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie ar fi ideal
• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si un praf de sare
• adaugati pe rand untul topit, galbenusurile, coaja si sucul de portocale si amestecati usor pana incepe sa se formeze un aluat
• framantati apoi cu mana pana aluatul devine dens si elastic
• umpleti aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit cu aluat si formati biscuiti in forma de floare pe o tava de copt
• nu este nevoie sa ungeti tava si nici sa folositi hartie de copt
• lasati putin spatiu intre biscuitii formati
• coaceti biscutii pana devin aurii, aprox 5-7 minute
• lasati biscuitii la racit in tava, apoi puteti umple mijlocul cu gem de caise sau capsuni si ii puteti pudra cu zahar
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Bucataras.RO

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

 Buna ciorba a mai iesit cu carnaciorul de casa care nu era foarte afumat , doar bine uscat.

Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!