Biscuiti cu vanilie si migdale

Biscuitii cu vanilie si migdale sunt niste prajituri pentru Craciun deosebite. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de zahar brun, curmale, nuci, unt si faina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu vanilie si migdale

Ingrediente

  • 200g zahar brun
  • un varf de sare
  • 4 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 60g curmale zaharisite
  • 200g migdale maruntite
  • 50g nuci
  • 60g unt topit
  • 250g faina

Mod de preparare

Biscuitii cu vanilie si migdale sunt niste prajituri pentru Craciun deosebite. Se amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana) se maruntesc curmalele, nucile, migdalele si se amesteca in compozitia de mai sus, se adauga vanilia, coaja de lamaie. Se topeste pe plita sau la microunde untul si se amesteca. La final se adauga faina care va ingrosa compozitia si o va face extrem de lipicioasa. Se toana pe o hartie de copt, se intinde intr-un strat de 1 cm folosind o alta coala de copt si se coace in cuptorul preincalzit 20-25 de minute la 180°C. Se taie in formele dorite cat e inca cald si se lasa sa se raceasca.


Biscuitii cu vanilie si migdale merg foarte bine langa un vin fiert si aromat.
Sursa acestei retete este blogul culinar In jurul mesei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc