Biscuiti sah

Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca)

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 200g unt rece
  • 3 lunguri de cacao
  • 2 linguri de frisca

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca) in altul cele pentru compozitia cu cacao (adica la fel ca si in celalalt bol, doar ca in loc de frisca punem cacao). Se framanta 2 bile de aluat, pe care le invelim in folie si le dam la frigider 45 de minute.

Din cele deoua bile intindem apoi 2 foi, una alba, una neagra. Atentie mare, sa lucram pe masa tapetata bine cu faina si cu in sucitor de asemenea dat prin faina. Apoi suprapunem cele 2 foi, le taiem la jumatate si le suprapunem din nou, astfel incat sa fie o foaie alb-negru-alb-negru. Se da din nou la frigider 15 min. Se taie apoi fasii pe lung, apoi se suprapun cate 3 fasii, intotdeauna avand grija sa alternam culorile (alb-negru-alb). Sper ca se vede si din poza cum a decurs operatiunea.

Apoi, din bastonasele bi-colore, taiem fasii de cca 0.5 cm grosime, care vor fi biscutii nostri. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (umezita inainte) si le dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 min

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc