Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca)
Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g unt, 2 linguri de frisca) in altul cele pentru compozitia cu cacao (adica la fel ca si in celalalt bol, doar ca in loc de frisca punem cacao). Se framanta 2 bile de aluat, pe care le invelim in folie si le dam la frigider 45 de minute.
Din cele deoua bile intindem apoi 2 foi, una alba, una neagra. Atentie mare, sa lucram pe masa tapetata bine cu faina si cu in sucitor de asemenea dat prin faina. Apoi suprapunem cele 2 foi, le taiem la jumatate si le suprapunem din nou, astfel incat sa fie o foaie alb-negru-alb-negru. Se da din nou la frigider 15 min. Se taie apoi fasii pe lung, apoi se suprapun cate 3 fasii, intotdeauna avand grija sa alternam culorile (alb-negru-alb). Sper ca se vede si din poza cum a decurs operatiunea.
Apoi, din bastonasele bi-colore, taiem fasii de cca 0.5 cm grosime, care vor fi biscutii nostri. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (umezita inainte) si le dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 min
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaUn gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)
Tort de portocale si vaniliePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii