Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul s
Se pune laptele si untul, cu sare sa se incalzeasca bine, pe flacara mica a aragazului, apoi se adauga faina si se amesteca continuu pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului. Se da la racit apoi se incorporeaza oul si se amesteca bine pentru o omogenizare buna si se lucreaza putin aluatul, pe o planseta data cu faina. Din aluatul lucrat se modeleaza un cilindrucare se taie in bucati egale. Caisele se scot din compot si se pun la scurs intr-o strecuratoare, smochinele se oparesc cu apa firbinte apoi se taie in bucati mai mici. In bucatile de aluat taiate se pun cate un sfert de caisa, apoi se strange si se acopera bine fructul, se rotunjesc intre palmele date cu faina, obtinand mici sfere. La fel se procedeaza si cu cele incarcate cu felii de smochine, apoi se pun sa fiarba, cca 8-10 minute, in apa clocotita cu un praf de sare. Bombitele fierte se scot cu o spumiera si se pun intr-o sita sa se scurga bine, se stropesc cu unt topit si se trec prin miezul de nuca maruntit amestecat cu scortisoara pudra si jumatate din zaharul vanilat, se aseaza pe platou. Caisele ramase se maruntesc intr-un blender, obtinand un piure care daca este cazul se mai subtiaza cu putin suc de compot.
Bombitele se servesc reci,pudrate cu restul de zahar pudra si stropite cu piure de caise .
Pofta buna!
Reteta Bombite cu piure de fructe a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Gomboti cu branza,
Galuste cu visine (Gomboti si nudli)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii