Bradut din biscuiti cu lamaie si crema de vanilie

Bradutul este o reteta de prajitura pentru Craciun delicioasa. Fursecurile cu lamaie se pot servi si singure pudrate cu zahar, sau pot fi servite intr-un mod ingenios, alaturi de crema de vanilie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bradut din biscuiti cu lamaie si crema de vanilie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 50 buc.:
  • 100g faina
  • 75g amidon
  • 70g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 200g unt
  • 1 ou
  • 1 baton vanilie
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100g migdale macinate
  • 1-2 linguri de frisca

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele pentru aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore.

Pe o planseta cu faina din belsug se formeaza din aluat suluri subtiri, care se taie in bucati de 6cm. Se da forma de cornulete si aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Se prepara crema de vanilie preferata. Eu prefer reteta de crema englezeasca. Dupa ce s-au racit, se aseaza pe o farfurie in cerc, fursecuri cu lamaie. Pe marginea din interior se aseaza crema de vanilie, apoi iar un strat de fursecuri si tot asa pana se inchide.


Fursecurile cu lamaie pot fi servite ca atare pudrate cu zahar. Sunt foarte aromate, perfecte pentru Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori