Bradutul este o reteta de prajitura pentru Craciun delicioasa. Fursecurile cu lamaie se pot servi si singure pudrate cu zahar, sau pot fi servite intr-un mod ingenios, alaturi de crema de vanilie.
Se framanta toate ingredientele pentru aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore.
Pe o planseta cu faina din belsug se formeaza din aluat suluri subtiri, care se taie in bucati de 6cm. Se da forma de cornulete si aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Se prepara crema de vanilie preferata. Eu prefer reteta de crema englezeasca. Dupa ce s-au racit, se aseaza pe o farfurie in cerc, fursecuri cu lamaie. Pe marginea din interior se aseaza crema de vanilie, apoi iar un strat de fursecuri si tot asa pana se inchide.
Fursecurile cu lamaie pot fi servite ca atare pudrate cu zahar. Sunt foarte aromate, perfecte pentru Craciun.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii