Briosele cu ciocolata si glazura/ Cupcakes sunt unele dintre cele mai versatile prajituri, cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa-ti faci copilul fericit.
Amesteca faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea, razatura de lamaie si stafidele intr-un bol. Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca untul si zaharul timp de cateva minute, pana ce obtii o crema. Adauga pe rand cate un ou si dupa ce le-ai incorporat pe fiecare in parte, adauga smantana, laptele batut, esenta de vanilie si fresh-ul de lamaie. Adauga treptat ingredientele lichide peste cele solide.
Pune hartii de briose in tava speciala de briose si umple formele cam trei sferturi. Incinge cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 15-20 min. Timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului. Ca sa te asiguri ca e totul in regula dupa 15 min poti face testul cu scobitoarea. Odata coapte, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Intre timp apuca-te de crema: amesteca untul cu mascarpone sau crema de branza, semintele de vanilie si coaja de portocala. Adauga treptat zaharul pudra si continua sa amesteci. Cand s-a dizolvat tot zaharul si-ai obtinut o compozitie omogena, pune totul intr-un poche si lasa-l la frigider pana ce briosele s-au racit complet.
Decoreaza briosele cu aceasta glazura, si pentru un plus de aspect ii poti pune putina ciocolata rasa pe deasupra sau orice alt element de decor pe care-l preferi.
Sper ca ti-a placut varianta mea de briose. E un desert usor pe care-l poti pregati cu minimum de ingrediente si maximum de imaginatie.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii