Chinese fortune cookies sau prajiturele chinezesti cu ravas sunt indragite in lumea inrega. Este o retete extrem de simpla pe care oricine o poate realiza, perfecta pentru petreceri.
Mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continuam sa mixam. Apoi adaugam si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul. Amestecam apoi cu cele 3 lingurite de apa si obtinem o consistenta lichida.
Luam cate o lingura din compozitie si turnam pe hartia de copt, apoi cu spatele lingurii nivelam compozita trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri; este bine sa trasam pentru inceput numai 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede. Dam tava la cuptor pentru 5 minute, sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie.
Pregatim ravasele si le indoim in doua si de asemenea mai pregatim o cana , goala.
Cand aluatul este copt, are marginile maronii, cu o consistenta usor lipicioasa. Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipim "fursecul" de pe hartia de copt si il intoarcem pe partea cealalta.
In mijlocul fursecului asezam ravasul indoit in doua, unim cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele. Imediat luam fursecul si il mulam pe marginea canii, il vom tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturelei. Fursecul se va intari foarte repede.
Continuam si cu restul de aluat; prajiturelele astfel formate s-ar putea sa aiba tendinta sa se desfaca, le vom pune intr-o tavita de briose, sau in cescute, cu deschizatura in jos. In acest moment, ele in ca sunt lipicioase, asteptam sa se usuce de tot si apoi le putem pune pe farfurie.
Prajiturile chinezesti cu ravas se servesc dupa ce s-au racit complet. Rezista timp indelungat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii