Chocolate crinkles

Chocolate crinkles sunt fursecuri traditionale de Craciun, care se fac in special in America. Dar pentru ca se fac foarte usor, va propun sa importam si aceasta delcioasa traditie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chocolate crinkles

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 unt
  • 50 g zahar
  • un vf cutit sare
  • 1 ou mare
  • esenta vanilie
  • 125 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • Pentru finisare:
  • aprox. o cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu zaharul timp de 3-5 minute.
Ciocolata si untul se topesc la microunde sau intr-un vas la bain-marie. Se amesteca bine sa se omogenizeze.
Peste ele se adauga esenta si amestecul de ou si zahar.
Se mai mixeaza pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele, apoi se adauga faina amestecata cu sarea, cacaoa si praful de copt, mixand in continuare, pana la omogenizare.
Amestecul obtinut, care trebuie sa fie moale si lipicios, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cel putin trei ore, sa se intareasca.
Se modeleaza apoi mici bile de aluat, care se tavalesc bine prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Bilele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta de 5 cm intre ele.
Din ingredientele date ies aprox 40 de fursecuri cu ciocolata.
Se incinge cuptorul la 165 de grade si se coc fursecurile timp de 10-12 minute, cat sa se intareasca putin pe margini, insa in mijloc sa ramana moi la apasare.
Dupa ce sunt coapte, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


Chocolate crinkles se servesc alaturi de un pahar de lapte cald, sau se pot pune pe tava pentru Mos Craciun, care cu siguranta va fi foarte incantat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide