Coltunasi cu magiun

Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate aluatul de masa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g magiun
  • 100 g zahar
  • 50 g margarina
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • apa calda

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate aluatul de masa, ca sa se fragezeasca.

Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie patrate si pe fiecare patrat se pune cate 1 lingura de magiun. Se uda marginile patratului cu apa, se indoaie aluatul in forma de triunghi si se preseaza marginile cu dintii furculitei.

Se fierb coltunasii, pe rand, intr-un vas cu apa clocotita, timp de 5 minute. Se scot cu spumiera, se presara cu zahar si margarina topita si se dau la cuptor pentru 10 minute.

Se servesc fierbinti, presarati cu scortisoara.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu zmeura

Cornulete cu nuca

Prajitura cu cacao

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sos de ceapa
2
Sosuri rosii

Sos de ceapa

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...

Sos de ceapa
Sos de hrean cu iaurt
3
Sosuri reci

Sos de hrean cu iaurt

Se rade hreanul pe razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu o lingurita de sare si se lasa pana a 2-a zi cand se introduce in...

Sos de hrean cu iaurt
Punch
4
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Five Oclock Tea
5
Ceaiuri

Five Oclock Tea

Folosirea ustensilelor metalice este interzisa. Un ceainic de portelan se incalzeste in prealabil cu apa fierbinte. In el se...

Five Oclock Tea
Parteneri
Gem de prune cu ciocolata si scortisoara
Bucataras.RO

Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

 Zilele trecute am preparat niste clatite grozave de post. Pentru umplutura am gasit in colectia mea un gem de prune cu...

Gem de prune cu ciocolata si scortisoara
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii