Corn de vanilie

Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g de zahar brun 250 g felii de margarina 4 oua intregi
  • 20 g zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja razuita de pe o lamaie 750 g de faina praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamaie, si amestecam aprox. 20 de minute pana devine spumoasa. Amestecand cu telul sunt sufieciente si 10 minute. Apoi papa se prelucreaza cu 750 g de faina, si 12 g (4 lingurite rase) de praf de copt. Prafurile se amesteca in prealabil. Cel mai usor este sa presaram praful de copt deasupra fainei si sa dam prin sita impreuna. Sa nu prelucram prea mult prajitura, pentru ca sfarmam albusul si prajitura va fi mai putin frageda. Punem in frigider prajitura moale, apoi aprindem cuptorul si fixam la 180 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 3). Dupa care ungem cu unt o tava mai mare smaltuita, apoi scoatem din masina de tocat carne cutitul si discul, apoi infiletam armature de facut biscuiti. Cu discul mobil potrivim forma dorita, apoi scoatem din frgider jumatatea prajiturii si dam prin aparat masa inghetata. Taiem prajitura serpuitoare in bucati de 10-12 cm, si le punem in tava sub forma de betigase sau indoite sub forma de coronite, astfel incat sa fie o distanta de aprox. 1 cm intre ele. La sfarsit punem prajitura in cuptorul preincalzit, si coacem la foc mediu aprox. 20 minute, pana devin maronii-aurii. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard foarte usor. Daca cuptorul nu coace uniform, scoatem pe rand cele coapte. Dupa ce prima jumatate este gata, ungem din tava curatita cu unt, apoi dam prin masina de tocat a doua jumatate, apoi le coacem la fel.


Alte retete prajituri recomandate: Prajitura visine Tarta cu visine Tort cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!