Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat,
Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamaie, si amestecam aprox. 20 de minute pana devine spumoasa. Amestecand cu telul sunt sufieciente si 10 minute. Apoi papa se prelucreaza cu 750 g de faina, si 12 g (4 lingurite rase) de praf de copt. Prafurile se amesteca in prealabil. Cel mai usor este sa presaram praful de copt deasupra fainei si sa dam prin sita impreuna. Sa nu prelucram prea mult prajitura, pentru ca sfarmam albusul si prajitura va fi mai putin frageda. Punem in frigider prajitura moale, apoi aprindem cuptorul si fixam la 180 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 3). Dupa care ungem cu unt o tava mai mare smaltuita, apoi scoatem din masina de tocat carne cutitul si discul, apoi infiletam armature de facut biscuiti. Cu discul mobil potrivim forma dorita, apoi scoatem din frgider jumatatea prajiturii si dam prin aparat masa inghetata. Taiem prajitura serpuitoare in bucati de 10-12 cm, si le punem in tava sub forma de betigase sau indoite sub forma de coronite, astfel incat sa fie o distanta de aprox. 1 cm intre ele. La sfarsit punem prajitura in cuptorul preincalzit, si coacem la foc mediu aprox. 20 minute, pana devin maronii-aurii. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard foarte usor. Daca cuptorul nu coace uniform, scoatem pe rand cele coapte. Dupa ce prima jumatate este gata, ungem din tava curatita cu unt, apoi dam prin masina de tocat a doua jumatate, apoi le coacem la fel.
Alte retete prajituri recomandate: Prajitura visine Tarta cu visine Tort cu visine
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii