Cornulete

Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se tai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 200 g margarina
  • 3 oua
  • 40 g nuci macinate
  • 40 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele egale, cu latura de 5-6 cm. Se ruleaza fiecare patratel, incepand de la un colt, formand cornulete. Se dau prin albusul batut spuma, se tavalesc prin nucile macinate amestecate cu zahar si se asaza pe o tava presarata cu faina. Se introduc la cuptor si se coc la foc iute, 20-25 de minute, fara sa se rumeneasca.
Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Cornulete de post

Cornulete cu nuca

Prajitura cu gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci