Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se tai
Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele egale, cu latura de 5-6 cm. Se ruleaza fiecare patratel, incepand de la un colt, formand cornulete. Se dau prin albusul batut spuma, se tavalesc prin nucile macinate amestecate cu zahar si se asaza pe o tava presarata cu faina. Se introduc la cuptor si se coc la foc iute, 20-25 de minute, fara sa se rumeneasca.
Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Cornulete de post
Cornulete cu nuca
Prajitura cu gem de caise

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii