Cornulete cu gem

Se adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se framanta cu 1 ou intreg 10 ml

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 80 g zahar brun
  • praf de copt
  • sare
  • 150 g unt
  • un ou
  • 10 ml de smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 10 g de zahar vanilat
  • gem de visine

Mod de preparare

Se adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se framanta cu 1 ou intreg 10 ml smantana, coaja rasa de pe o lamaie, 10 g zahar vanilat. Aluatul este gata cand se desprinde de castron si are aspect uniform. Se lasa la rece o jumatate de ora, se intinde pe planseta presarata cu faina la 32 x 32 cm, se taie in patrate de cca 8 cm. Pe una din margini se pune gem de visine sau marmelada densa, se ruleaza, li se da forma de semiluna, se asaza intr-o tava emailata mai mare, se unge cu ou batut deasupra. Se coace in cuptor dinainte incalzit la foc mijlociu, cca 20 minute. Se consuma reci pudrate cu zahar vanilat.
Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori