Cornulete cu mere

Sunt cele mai bune cornulete.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu mere

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 4 linguri bune de untura porc,
  • 3 oua,
  • 3 linguri bune de smantana,
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA:
  • 1.5 - 2 kg. mere,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Se taie patratele si se umplu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori