Cornuletele cu rahat sunt un simbol al meselor de sarbatoare. Aceasta reteta are un aluat cu care se lucreaza foarte usor, si poate fi folosit si la pateuri sau trigoane.
Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.
Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.
Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.
In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.
Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.
Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecat cu vanilie.
Spor la treaba, nu veti regreta!!
Reteta de cornulete cu rahat ca la mama acasa a fost propusa de shumaila pe forum culinar.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii