Cornulete cu susan

Se amesteca faina cu bicarbonatul, cu untul moale si cu smantana. Se adauga coaja rasa de la o portocala, zaharul vanilat si se framanta bine de tot.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura plina cu unt
  • 1 ceasca cu smantana
  • 1 varf cutit cu bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • susan
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu bicarbonatul, cu untul moale si cu smantana. Se adauga coaja rasa de la o portocala, zaharul vanilat si se framanta bine de tot. Se Iasa 15 minute sa se odihneasca, iar apoi se intinde o foaie groasa se jumatate de cm. Se taie bucati in forma de triunghi si se ruleaza in forma de cornulete. Se ung cu oua si se pun la copt in cuptorul fierbinte.


Dupa ce sunt gata se presara deasupra cu sare si susan.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Tiramisu

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc