Faina se freaca bine cu untura. Adaugam galbenusurile frecate cu putina smantana si framantam un alua pe care il lasam la odihnit 20-30 minute. Rupem
Faina se freaca bine cu untura. Adaugam galbenusurile frecate cu putina smantana si framantam un alua pe care il lasam la odihnit 20-30 minute. Rupem din aluat cate o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc.
Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten, iar la capatul cel lat punem umplutura, care poate sa fie: rahat, dulceata amestecata cu nuca macinata, fructe confiate, magiun de prune.
Rulam de la exterior spre interior, le punem in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute (pana se rumenesc putin la capete). Calde le dam prin zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Alte prajituri recomandate
Tarta de fructe
Ciocolata
Prajitura cu capsuni
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacSupa crema de ardei copt este o reteta de supa de legume absolut delicioasa si usor de preparat. Daca va plac ardeii copti...
Supa crema de ardei coptEste o reteta dietetica si gustoasa pe care o pregatesc foarte des, fiind apreciata de familie.
Supa crema de conopida cu usturoiPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii