Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag. Eu am folosit pentru umplutura, mac macinat, fiert in lapte si batut cu albusuri si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat, orice alt fel de gem .

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Cornulete fragede

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri
  • - 150 gr untura
  • - 150 gr unt gras (85%grasime)
  • - 250 gr smantana
  • - 3 linguri otet
  • - 1 kg faina
  • - coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • - 1 borcan 370 gr gem de prune
  • - 200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri batute spuma
  • Extra:
  • - faina penru infainat masa de lucru
  • - 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un castron inalt, punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei, untura, coaja razuita de lamaie, smantana si otetul. Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini. Din aluatul obtinut, am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix, il cantariti si apoi puteti imparti egal. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita. Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat. Le punem la frigider pentru 30-40 minute. Intre timp, pregatim umplutura: macul il macinam si il fierbem in lapte, adaugand zaharul. Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare. Cand este rece, atunci incorporam albusurile in macul fiert. Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider, urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp. Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm. Bucatile le intindem cu sucitorul, pe partea rulata, cat sa formam un cornulet. Punem umplutura si rulam. Asezam cornuletele formate in tava, le ungem cu ou batut si le punem la copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20-25 minute maxim. Dupa ce se racesc, se pot pudra din abundenta cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi