O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag. Eu am folosit pentru umplutura, mac macinat, fiert in lapte si batut cu albusuri si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat, orice alt fel de gem .
Intr-un castron inalt, punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei, untura, coaja razuita de lamaie, smantana si otetul. Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini. Din aluatul obtinut, am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix, il cantariti si apoi puteti imparti egal. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita. Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat. Le punem la frigider pentru 30-40 minute. Intre timp, pregatim umplutura: macul il macinam si il fierbem in lapte, adaugand zaharul. Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare. Cand este rece, atunci incorporam albusurile in macul fiert. Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider, urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp. Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm. Bucatile le intindem cu sucitorul, pe partea rulata, cat sa formam un cornulet. Punem umplutura si rulam. Asezam cornuletele formate in tava, le ungem cu ou batut si le punem la copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20-25 minute maxim. Dupa ce se racesc, se pot pudra din abundenta cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii