se faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste, care se pastreaza la frigid
se faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste, care se pastreaza la frigider pana in ziua urmatoare. A doua zi se ia un prosop de bucatarie si se presara cu zahar pudra. Pe rand, se scot galustele din frigider si se intind in forme circulare cu diametrul de aprox. 30 cm. Fiecare se taie in 8 felii. Pe marginea exterioara, cu o lingura, se pune umplutura (aceasta poate fi nuca, mac sau gem) si se ruleaza. Cornuletele se asaza intr-o tava unsa cu unt, cu o distanta de un deget intre ele, si se coc la cuptor timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc la suprafata. Cornuletele pregatite, gata sa fie bagate in cuptor se pastreaza in frigider. Daca nu doriti sa coaceti toate cornuletele deodata, acestea se pot depozita la congelator un timp indelungat.
Alte retete recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii