se faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste, care se pastreaza la frigid
se faramiteaza untul cu faina. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se plamadeste bine totul. Se formeaza 16 galuste, care se pastreaza la frigider pana in ziua urmatoare. A doua zi se ia un prosop de bucatarie si se presara cu zahar pudra. Pe rand, se scot galustele din frigider si se intind in forme circulare cu diametrul de aprox. 30 cm. Fiecare se taie in 8 felii. Pe marginea exterioara, cu o lingura, se pune umplutura (aceasta poate fi nuca, mac sau gem) si se ruleaza. Cornuletele se asaza intr-o tava unsa cu unt, cu o distanta de un deget intre ele, si se coc la cuptor timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc la suprafata. Cornuletele pregatite, gata sa fie bagate in cuptor se pastreaza in frigider. Daca nu doriti sa coaceti toate cornuletele deodata, acestea se pot depozita la congelator un timp indelungat.
Alte retete recomandate
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii