Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia. Aluatul astfel
Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece o ora, apoi se intinde o foaie de trei-patru mm grosime, din care fie se taie cu un dispozitiv special (de exemplu, gura unui pahar) ineluse, fie se portioneaza bucati de 5 x 5 cm (pentru cornulete).
Daca faceti ineluse, este mai estetic (si mai greu) sa taiati, cu un pahar cu gura de circumferinta mai mica, o "gaura" in jumatate dintre rotunduri (de unde si "ineluse").
Inelusele se pun doua cate doua, umplute cu gem.
Pe aluatul pentru cornulete se aseaza rahat sau nuca macinata, amestecata cu gem si zahar farin, dupa care se ruleaza.
Se aseaza tava in cuptorul deja incins la 190 de grade si se coc pina se rumenesc. calde, se pudreaza cu zahar farin aromat cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Reteta Cornulete si ineluse de post a fost propusa de MC pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Negresa de post,
Rulada cu mere (de post),
Salam de biscuiti (de post)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii