Cornuri cu nuci

Se face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la crescu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 80 g margarina
  • 300 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 200 g nuci rasnite
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se amesteca si se lasa la crescut. Restul de faina se pune intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun galbenusurile, restul de lapte caldut, zaharul, coaja de lamaie si maiaua crescuta.

Se framanta bine aluatul. Se inglobeaza in aluat margarina calduta si se framanta pana cand aluatul inghite grasimea, apoi se pune la crescut. Se face umplutura. Se fierbe apa cu zaharul si se pune grisul in ploaie. Se fierbe grisul 10 minute. Se adauga nucilesi coaja de lamaie in grisul rece. Se intinde o foaie de aluat de 5 mm grosime si se taie patrate. Se pune o gramajoara de umplutura pe fiecare parat si se ruleaza in forma de corn. Se ung cornurile cu galbenus. Se pun apoi in tava tapetata si se coc la foc potrivit timp de 45 de minute.


Se pot presara cu zahar pudrat.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu nuca Prajitura cu mere si nuci Cozonac cu nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci