Covrigei cu chimen

Covrigeii cu chimen sunt gustosi si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de saratele veti avea nevoie de faina, branza de vaci, seminte de chimen, sare, ou si margarina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Covrigei cu chimen

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g zahar tos
  • 300 g faina
  • 2 linguri seminte chimen
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Intr-un castron, se amesteca branza de vaci, zaharul cu margarina si faina. Se adauga si un praf de sare si semintele de chimen.
Se amesteca bine, pana se incorporeaza margarina, apoi se strange aluatul sub forma de bila si se tine la rece cam 30 minute.
Dupa minutele de racire, se presara blatul cu putina faina si se intinde din aluat o foaie de aprox 1 cm grosime. Decupam covrigeii cu o forma speciala, apoi ii intindem in tava de aragaz si ii ungem cu ou batut, presaram zahar tos si optional seminte de chimen.
Se coc 10 minute, in cuptorul incins din timp.


Sunt ideali cu o cana de ceai !
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori