Pentru a prepara aceasta delicioasa retete de covrigei cu miere sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, faina de grau, faina de secara, miere, bicarbonat, albus.
Se bate mierea cu telul impreuna cu ouale. Se adauga bicarbonatul dizolvat in putina apa si se amesteca foarte bine, apoi se pune faina si se framanta bine. Se lasa sa se odihneasca 20 min, apoi din aluatul astfel lucrat se iau bucatele si se formeaza covrigi, se aseaza pe o tava de copt unsa, se unge fiecare cu albus de ou amestecat cu miere si se coc la foc potrivit.
Se pot servi calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu visine
Pasca cu branza
Prajituri simple
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii