Covrigei cu smantana

Covrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar. Pentru aceasta reteta va trebuie faina, amidon, untura si smantana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 500 g amidon
  • 250 g untura
  • 750 g smantana
  • faina pentru intins aluatul
  • 1 galbenus
  • o lingura de frisca
  • 120 g zahar

Mod de preparare

Pentru covrigeii cu smantana se amesteca toate la un loc si se lasa la frigider timp de o ora. Apoi se intinde aluatul la grosimea de trei milimetri, dupa care se fac ineluse cu gaura la mijloc si se aseaza in tavi. Se amesteca galbenusul cu lingura de frisca si se ung cornuletele. Se coc la foc iute timp de 15 minute, apoi se dau prin zahar pudra.


Covrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori