Covrigei cu smantana

Covrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar. Pentru aceasta reteta va trebuie faina, amidon, untura si smantana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 500 g amidon
  • 250 g untura
  • 750 g smantana
  • faina pentru intins aluatul
  • 1 galbenus
  • o lingura de frisca
  • 120 g zahar

Mod de preparare

Pentru covrigeii cu smantana se amesteca toate la un loc si se lasa la frigider timp de o ora. Apoi se intinde aluatul la grosimea de trei milimetri, dupa care se fac ineluse cu gaura la mijloc si se aseaza in tavi. Se amesteca galbenusul cu lingura de frisca si se ung cornuletele. Se coc la foc iute timp de 15 minute, apoi se dau prin zahar pudra.


Covrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc