Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei cu susan sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, praf de copt, zahar, lapte, vanilie, susan, sare.
Se freaca bine zaharul cu untul si cu galbenusul, se adauga laptele si sarea, praful de copt si vanilia si se amesteca bine. Se adauga apoi faina, se framanta si se lasa la rece timp de 20—30 min. Se formeaza din acest aluat covrigei. Se inmoaie in albus, apoi in susan, se aseaza pe o tava de copt si se coc la foc potrivit.
Pot fi serviti calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Covrigei cu marmelada
Covrigei cu ciocolata
Covrigei cu miere
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii