Degete de lup

Degetele de lup sunt de fapt niste prajiturele aromate delicioase, perfecte pentru petrecerea de Halloween. Fiind delicioase, prajiturile vor fi cu siguranta pe placul copiilor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Degete de lup

Ingrediente

  • Ingrediente pentru circa 20 de degete avem nevoie de :
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 280 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare vanilie (praf)
  • un plic migdale
  • marmelada

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele in afara de migdale si marmelada pana obtinem un aluat fin si elastic. Acest aluat il impartim in circa 20 bilute (cam 25 gr de biluta), apoi incepem sa modelam biscuitii dupa cum se vede in imagini. Dupa ce le-am modelat le punem o migdala ca si unghie, le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la 180 grade pentru circa 20 minute.

Trebuie sa fie mai deschise la culoare cand sunt gata...daca vi se pare ca se inchid la culoare in timp ce le coaceti, dati focul mai incet! Dupa ce sunt gata veti vedea ca migdala tinde sa cada...eu le-am scos le-am inmuiat in marmelada apoi le-am pus la loc. Asa vor sta lipite de degete si le va da un aspect mai "infricosator".


Degetele de lup se servesc la o ceasca de cafea neagra, sunt perfecte pentru petrecerea de Halloween.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Bucataras.RO

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise